Zeer Grote Brand Trompenburgstraat

18 december 2022
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Een zeer grote brand woedde zaterdag 17 december in de bovenverdieping en zolder van een portiekflat aan de Trompenburgstraat in Amsterdam-Zuid. In totaal zijn vijftien woningen en één winkel beschadigd. De bewoners worden tijdelijk elders ondergebracht.  

Aan de Trompenburgstraat in Amsterdam-Zuid is zaterdagmiddag om 14:50 uur brand uitgebroken in één van de bovengelegen woningen van een portiekflat. De brand is snel doorgeslagen naar de zolderetage waar deze vervolgens moeilijk te bereiken was. De brandweer heeft omstreeks 15:30 uur opgeschaald naar zeer grote brand zodat er voldoende mensen en materieel ter plaatse was om de brand te bestrijden. Om 17:30 uur kon het sein brand meester worden gegeven waarna de hele avond nog sloop- en nablus werkzaamheden zijn verricht.

 

Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen al uit het dak aan de achterzijde van de woning. Door de snelle ontwikkeling van de brand is het dak van vier portiekflats aangetast. De brandweer heeft de brand van buitenaf en van binnenuit bestreden waardoor verdere verspreiding is voorkomen. Alle woningen zijn ontruimd en de bewoners zijn opgevangen in een buurthuis dichtbij de incidentlocatie.

In totaal zijn vijftien woningen en één winkel voorlopig niet toegankelijk in verband met de schade. De bewoners worden tijdelijk elders ondergebracht en daarbij ondersteund door Stichting Salvage.

 

Bij de brand zijn gelukkig geen mensen en dieren gewond geraakt.

Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. Er wordt niet uitgegaan van het scenario brandstichting.

De verdere afhandeling van het incident is overgedragen aan Stichting Salvage, woningbouwvereniging Eigen Haard en bouw- en woningtoezicht.

Informatie voor de bewoners is te vinden op de website van stadsdeel zuid: https://www.amsterdam.nl/stadsdelen/zuid/nieuws/brand-trompenburgstraat/.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box