Zeer grote brand Renewi Westpoort Amsterdam

31 december 2022
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Vrijdag 30 december werd de brandweer rond 22.45 gealarmeerd voor brand bij Renewi aan de Siciliëweg in Amsterdam Westpoort. De brand kwam eerst binnen via een automatische melding en kort daarna door een handbrandmelder. Toen de eerste voertuigen van de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam (GBA) ter plaatse waren werd er direct opgeschaald naar grote brand.

Het betrof brand in afval met onder andere plastic en papier. Om de brand zo snel mogelijk met meer mensen en voertuigen onder controle te krijgen is er uiteindelijk opgeschaald naar zeer grote brand. De grootschalige waterwinning werd opgestart. Naast de autospuiten en autoladders (ook vanuit Kennemerland) is ook de blusrobot ingezet en in totaal drie blusboten (twee van het havenbedrijf en een van de brandweer). Er zijn metingen gedaan naar de rook- en stankoverlast.

In eerste instantie leek de brand ook overgeslagen naar een naastgelegen pand, gelukkig bleek later op de avond dat dat voorkomen was door de inzet van de brandweer.

Rond half twee kon de brandweer het sein brand meester geven. In overleg met Renewi kon de brandweer rond vier uur weg en is alles overgedragen aan het bedrijf. Zij zullen ook verder onderzoeken hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box