Zeer grote brand in voormalig sportclubhuis Amsterdam Nieuw-West

25 januari 2024
Door regio: Amsterdam-Amstelland

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een zeer grote brand gewoed in een voormalig clubhuis van een voetbalvereniging in Amsterdam Nieuw-West. Het pand is grotendeels verwoest door de brand. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met het inademen van rook.

De brandweer kreeg op woensdag 24 januari iets na 23:00 uur een melding binnen van een brand in een gebouw aan de Seineweg in Amsterdam Nieuw-West. De brand bleek te woeden in een voormalig clubhuis van een voetbalvereniging. Gezien de omvang van de uitslaande brand werd door de brandweer al snel opgeschaald naar zeer grote brand.

Bij de brand kwam rook vrij die in verschillende delen van de stad te ruiken was. Rond 2:00 uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer is nog wel enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. Het gebouw is grotendeels verwoest door de brand.

Eén persoon heeft rook ingeademd en is vervoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Politie en brandweer doen hiernaar onderzoek.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box