Zeer grote brand bij De Bowlingboerderij Nijverdal

20 september 2021
Door regio: Twente

In horecagelegenheid De Bowlingboerderij in Nijverdal heeft maandagmiddag een zeer grote brand gewoed. Ook het naastgelegen pannenkoekenrestaurant De Hooischuur is in de as gelegd. Er is opgeschaald naar zeer grote brand. Vlak na aankomst van de eerste eenheden werd de brand uitslaand. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt. Beide panden zijn volledig verloren gegaan.

Rond één uur in de middag werd er melding gemaakt van rookontwikkeling in het pand van De Bowlingboerderij. Bij aankomst trof de brandweer forse rookontwikkeling aan. Al snel kwamen de vlammen door het dak en zorgden voor een felle en hevige uitslaande brand. Hierop werd snel opgeschaald naar zeer grote brand.

De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar het naastgelegen pannenkoekenrestaurant. Uit voorzorg is een vijfde tankautospuit ter plaatse gekomen. Deze heeft de woningen aan de overzijde van de straat afgeschermd in verband met de extreme hitte die bij de brand vrij kwam.

Hevige rookontwikkeling

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Er zijn metingen in de rook verricht. Hierbij zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Zowel de bowlingboerderij als het pannenkoekenrestaurant zijn verloren. In delen van Nijverdal zijn verbrande rietdeeltjes neergekomen. Deze vormen geen gevaar. Men kan deze opvegen en aanbieden bij het vuil. Drone Argus is ingezet om de brand van bovenaf te monitoren op hotspots.

Oorzaak van de brand nog onbekend

Bij het verschijnen van dit nieuwsbericht is de brandweer nog bezig met nabluswerkzaamheden. Hiervoor is een shovel aanwezig om delen van de panden te slopen. Dit zodat effectiever kan worden geblust. Hoe de brand is ontstaan is onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt.

Tankautospuiten uit de kazernes Nijverdal, Den Ham, Hellendoorn, Holten en Luttenberg (IJsselland) en ondersteunende eenheden uit Twente hebben de brand bestreden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box