Zeer grote brand Bedrijvenpark Twente Almelo

04 juli 2024
Door regio: Twente

Op donderdagavond is er op het Bedrijvenpark Twente in Almelo brand uitgebroken in een bedrijfspand. Bij aankomst van de eerste eenheden bleek een grote uitslaande brand te woeden. Er is direct opgeschaald naar zeer grote brand.

Rond 17.30 uur kreeg de brandweer een melding dat er brand was uitgebroken bij een bedrijf dat handelt in koel- en vriestransporten. Vanwege de hevigheid van de brand is snel opgeschaald naar zeer grote brand.

Bij de brand kwam een zwarte rookpluim vrij die richting Almelo Oost en Albergen trok. Daarop heeft Brandweer Twente berichtgeving uitgedaan via Twenteveillig en X met de oproep aan inwoners om binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Na ruim een uur zakte de rookpluim en trok de rook naar naastgelegen bedrijven op Bedrijvenpark Twente en Aadorp. Ook hierover is berichtgeving uitgegaan.

De inzet van de brandweer was erop gericht om uitbreiding van de brand naar het naastgelegen kantoorpand zoveel als mogelijk te voorkomen. Een groot deel van het pand is als gevolg van de brand verloren gegaan.

De brandweer heeft een drone ingezet om van bovenaf zicht te krijgen op het brandverloop en om mogelijke brandhaarden in kaart te brengen. Op de warmtebeeldcamera waren enkele hotspots te zien. Daaropvolgend zijn er enkele gevelplaten verwijderd om meer zicht te krijgen.

Rond 20.00 uur werd het sein brand meester gegeven en is afgeschaald naar middelbrand. Er zijn nog twee tankautospuiten geruime tijd aanwezig voor nabluswerkzaamheden.

Er zijn door de brandweer meetploegen ingezet. Zij hebben geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Naar de oorzaak van de brand wordt nader onderzoek gedaan.

Er is veel materieel ingezet van verschillende kazernes in Twente, waaronder Almelo, Wierden, Vriezenveen, Vroomshoop, Nijverdal, Rijssen en Hengelo.

Informatie voor de pers, voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting Brandweer Twente: 06 22 60 57 52.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box