Zeer grote brand Ankerweg Amsterdam Westpoort

03 augustus 2023
Door regio: Amsterdam-Amstelland

In een grote loods aan de Ankerweg in het Westelijk Havengebied is brand uitgebroken. De brandweer is vele uren bezig met bluswerkzaamheden.

Rond 5.00 uur is de meldkamer gealarmeerd. Het gaat om een grote loods die vol staat met onder andere potgrond. Het is een intense brand op een groot oppervlakte waar veel rook bij vrijkomt. Het is snel duidelijk dat de loods niet meer te redden is. Er wordt opgeschaald naar zeer grote brand. Materieel en menskracht uit meerdere regio’s worden opgeroepen ter ondersteuning. Zo zijn aanwezig: de havendienst met blusboten,  de brandweerblusboot Jan van der Heyde en industriële blusvoertuigen. Ook betrokken is het samengestelde droneteam van Flevoland en Gooi- en Vechtstreek. Zij maken overzichtsbeelden en meten de warmte in de loods. Het gebouw is door instortingsgevaar niet te betreden.

De brandweer weet te voorkomen dat de brand overslaat op de aanliggende panden. Er is veel rookontwikkeling die trekt in Noordelijke richting over Zaandam heen. De brandweer adviseert ramen en deuren te sluiten en automatische ventilatie uit te schakelen.

Bij het incident vallen geen slachtoffers. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Rond 13:00 uur is de brand meester, de brand breidt zich niet verder uit en de situatie is stabiel.

De blus- en sloopwerkzaamheden gaan nog vele uren duren.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box