World Police & Fire Games 2022: IJssellandse collega’s in de prijzen

02 augustus 2022
Door regio: IJsselland

Vijf collega’s deden van 22 tot 31 juli mee aan het internationale sportevenement WPFG in Rotterdam. Met een prachtig resultaat: een gouden medaille op de halve marathon, zilveren medaille bij softbal en een prijs voor ‘Most Valuable Player’. Wij zijn super trots op de vijf mannen en de knappe prestaties die zij hebben geleverd!

Dirk van de Wetering won een gouden medaille op de halve marathon in de categorie ’65+’ met een prachtige tijd van 2:18:19. Dirk: “Na de finish werden we naar het bordes van het stadhuis gebracht waar we een herinneringsmedaille uitgereikt kregen. Toen we daarna doorliepen naar het scorebord kwam mijn naam tevoorschijn op de eerste plaats!”

Zilver en MVP

Collega Cees Jan Bloemendaal werd op het onderdeel softbal tweede met zijn team ‘StealNL’ en won daarmee een zilveren medaille. “We waren bij de start van het toernooi vooral het best geklede team met het meeste enthousiasme en gezelligheid. Dat we aan het eind van het toernooi toch nog zilver wisten weg te kapen voor de neus van het Canadese team was echt een geweldig einde van een heel geslaagd toernooi.” vertelt Cees Jan. Hij viel zelfs nóg een keer in de prijzen, want hij won ook de prijs voor ‘Most Valuable Player’ (MVP): “Het binnen lopen van de Kuip achter het bord ‘Netherlands’ met heel veel andere sporters namens Nederland in het oranje was echt bijzonder.  Dichter bij het gevoel van Olympisch atleet zal ik vermoedelijk nooit komen.”

Een prachtige ervaring

Mathieu van der Veen deed mee op het onderdeel ‘Outdoor rowing’ in de categorie ‘mannen 18+’. “Het was voor mij de eerste keer om een 2 kilometer op een officiële wedstrijdbaan te starten en ook nog in een internationaal deelnemersveld. Zaterdag waren de voorwedstrijden waarin ik de A-finale heb gehaald. Het was een prachtige ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk.” aldus Mathieu. In de A-finale werd hij uiteindelijk vijfde, een hele mooie prestatie.

Fantastisch om mee te doen

Wilfrid Pappot en Marco Kappert deden mee aan de mountainbikewedstrijd op het parcours bij Snowworld Zoetermeer. “Na een verkenningsrondje bleek dat we het zwaar zouden krijgen. En dat het ook best wel gevaarlijk was door het vele klimwerk en zeer steile afdalingen.” vertelt Marco. Wilfrid zette uiteindelijk een tijd neer van 1:13:20 en werd daarmee vijfde in de categorie ‘mannen 55+’. Een hele knappe prestatie, zeker omdat Wilfrid een beste val heeft gemaakt tijdens de tocht. Marco werd, met zijn tijd van 1:05:16, negende in zijn categorie ’mannen 50+’. Marco: “Omdat ik de echte toppers direct moest laten gaan, werd het weer een inhaalwedstrijd en eindigde ik als negende van de 23. Al met al waren we tevreden met onze resultaten. Het was geweldig om aan dit internationaal evenement mee te kunnen doen!”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box