World Police & Fire Games 2022: “Een medailledroom die uitkomt”

01 augustus 2022
Door regio: Groningen

Voor brandweervrijwilliger Dennis Klasen kunnen de World Police & Fire Games (WPFG) 2022 niet meer stuk. Hij komt thuis met goud (sloeproeien), zilver (zwemmen) en brons (waterpolo): “Ik heb alle kleuren gewonnen, dat had ik absoluut niet verwacht. Het is een droom die uitkomt.”

Goud, zilver en brons

Na tien dagen World Police & Fire Games Rotterdam is de rust weer teruggekeerd bij de deelnemers van Brandweer Groningen: David Bakker, Hans Foekens, Richard Haandrikman, Dennis Klasen en Jeremy Postuma. Terwijl de ene weer rustig zijn werkzaamheden oppakt, is de ander al vertrokken voor een welverdiende vakantie. Maar in het huis van Dennis Klasen uit Delfzijl blijft het nog lang onrustig. Hij pakte namelijk drie verschillende medailles bij drie verschillende sporten, en dat feestje wordt gevierd.

Als je er eentje wint…

Klasen kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi: “Zowel bij het zwemmen als het waterpolo was het echt een complete verrassing omdat de concurrentie heel sterk was. Qua sloeproeien wist ik dat we een heel sterk team hadden. En als je dan één medaille wint, smaakt dat natuurlijk naar meer. Verder was de sfeer geweldig. Collegialiteit en sportiviteit stonden hoog in het vaandel. Als ik het financieel rond weet te krijgen dan probeer ik er volgend jaar in Canada weer bij te zijn.”

Halvefinalist Hans Foekens

Ook Hans Foekens heeft het enorm naar zijn zin gehad. Hij deed mee met het tennis enkelspel en heeft het geschopt tot de halve finale. Een politieman uit India was te sterk en stuurde Foekens helaas naar huis. “Het is gewoon leuk geweest, je ontmoet collega’s van over de hele wereld. Ik heb genoten. Voor mij is uiteindelijk de gezelligheid het belangrijkste. En ik ben vooral blij dat het weer kon na twee jaar corona.”

Zware race bij openwaterzwemmen

Openwaterzwemmer David Bakker uit Ter Apel heeft een pittige race achter de rug. Hij werd zesde van de elf en was daar heel tevreden mee. “Het was een relatief lange afstand, bijna 3,3 kilometer, en daardoor was het echt vermoeiend. Hoewel ik de watertemperatuur redelijk aangenaam vond, waren er toch twee deelnemers die wegens onderkoeling uit het water gehaald moesten worden. Degene die als allerlaatste finishte, moest zelfs gered worden. Na mijn eigen race heb ik in de stad nog even bij crossfit en karate kunnen kijken. Schitterend, wat een evenement!”

Zoetwatervissers zijn trots op resultaat

En last but not least: ook beroepsbrandweermannen Jeremy Postuma en Richard Haandrikman, die meededen met het zoetwatervissen, vonden het een bijzondere ervaring. “Het waren zeer lastige omstandigheden met veel wind en regen, en om dan toch nog andere vissers te verslaan die voor een vermogen aan visspullen hadden staan, was natuurlijk geweldig! Op dag 1 zijn we 14e van de 44 geworden en op dag 2 zijn we 18e geworden van de 24. We zijn best trots op dat resultaat aangezien het de eerste keer was dat we met een viswedstrijd meededen. Volgend jaar willen we graag naar Canada, we moeten alleen nog even bedenken aan welke sport we dan willen meedoen!”

 

 

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box