Word in Twente de held van morgen bij de jeugdbrandweer!🔥

27 mei 2024
Door regio: Twente

Heb jij altijd al gedroomd van een avontuurlijke en zinvolle hobby? Ben je tussen de 12 en 14 jaar oud? Dan is de jeugdbrandweer dé plek voor jou! Sluit je aan bij ons nieuw te vormen team Zuidwest en ontdek een wereld vol spannende uitdagingen, vriendschappen en kennis en vaardigheden van de brandweer.

Brandweer Twente heeft drie jeugdbrandweerteams in Almelo, Denekamp en Nijverdal. Zij oefenen één avond in de week bij de brandweerkazerne en doen mee aan wedstrijden. Je leert net als de volwassen brandweer alle kneepjes van het vak. De wekelijkse oefenavonden bestaan uit theorie en praktijk. Hiervoor krijg je een operationeel uniform van ons en een bluspak. Ook worden er jaarlijks leuke activiteiten georganiseerd.

We zoeken jou!

We zijn op zoek naar acht leden voor een vierde team Zuidwest. Ben je tussen de 12 en 14 jaar oud, sportief, sociaal, op zoek naar avontuur en wil je wat betekenen voor de maatschappij? Woon je in de omgeving van Boekelo, Borne, Delden, Diepenheim, Goor, Haaksbergen of Markelo? En kun je op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur meedoen aan het oefenprogramma? Dan is de jeugdbrandweer echt iets voor jou.

Waarom kiezen voor de jeugdbrandweer?

👨‍🚒 LEER LEVENS REDDEN: Ontwikkel waardevolle levensvaardigheden en leer hoe je mensen in nood kunt helpen.

🔥 AVONTUUR: Ervaar leuke oefeningen, blus- en reddingsacties en doe mee aan wedstrijden.

🤝 SAMENWERKING: Bouw sterke vriendschappen en werk samen in een hecht team.

💪 ZELFVERTROUWEN: Vergroot je zelfvertrouwen en word een echte held in je gemeenschap.

Informatiemoment

Informatie over de jeugdbrandweer staat op onze website. Maar we kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt of wilt zien wat de jeugdbrandweer inhoudt. Daarom organiseren wij voor geïnteresseerden een informatiemoment. Daar ontmoet je ons team en andere jeugdleden, geven wij je alle informatie die je als jeugdlid moet weten en mag je alvast het werk van een jeugdlid zelf beleven door mee te doen aan wat oefeningen. Ook je ouders zijn van harte welkom. Het informatiemoment staat gepland op zaterdag 29 juni van 14.00 tot 16.00 uur in de kazerne van  Delden, De Berken 2b. Meld je via dit formulier aan.

Hoe kun je lid worden?

We zien je graag bij het informatiemoment op 29 juni. Kun je niet, of weet je al zeker dat je je aan wilt melden? Vul dan na 29 juni, maar voor 14 juli op onze website het belangstellingsformulier in. We hebben voor team Zuidwest plek voor acht jeugdleden. Bij te veel aanmeldingen, moeten we een keuze maken.

Twijfel niet! Sluit je aan bij de jeugdbrandweer en begin aan een avontuur dat je nooit gaat vergeten!

Jeugdleiders team Zuidwest

Jan Blekkenhorst
Rob Alink
Bertjan Slaghuis
Tom Nijmeijer

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box