Woning onbewoonbaar na brand in Almelo

19 juli 2023
Door regio: Twente

Op dinsdagavond heeft een brand gewoed in een portiekflat in Almelo. Het was een hevige brand op de tweede woonlaag. Door een snelle inzet was de brand snel onder controle. Er zijn vier personen voor controle naar het ziekenhuis vervoerd vanwege rookinhalatie. Een vijfde persoon is ter plaatse behandeld.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de brandweer melding van een brand in een portiekflat aan de Thorbeckelaan in Almelo. Op de tweede woonlaag bleek een woning in brand te staan. Vanwege de intensiteit van de brand en de kans op overslag naar het bovenliggende appartement, heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand.

De bewoner van de woning waar de brand is ontstaan, heeft zijn bovenburen gealarmeerd. Daardoor konden zij hun woning op tijd ontvluchten. Ook de andere woningen in de portiekflat zijn uit voorzorg ontruimd.

Rond 23.00 uur was de brand onder controle. De bewoners van de zes woningen in de portiekflat worden door familie of vrienden opgevangen of er is onderdak geregeld. Het appartement waar de brand gewoed heeft is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box