Winnaar Fryske Finale Technasium 2021 is CSG Bogerman

16 juni 2021
Door regio: Fryslan

Vandaag was de finale van de Fryske Finale Technasium 2021. Vier scholen, met in totaal zeven teams streden de brandweer award die werd uitgereikt aan het team met het beste idee. De opdracht was: Verzin een innovatief idee ter voorkoming, beperking of bestrijding van stalbranden.

De jury, bestaande uit Alexander van der Veen (Specialist brandpreventie van Gemeente Smallingerland), Femke Wiersma (BoerBurgerBeweging) en Eise Dijkstra (Clusterhoofd risicobeheersing Brandweer Fryslân), ging bij de scholen langs om de pitchen te beluisteren, vragen te stellen en te bepalen wie de winnaar van de award werd.

Winnaar van Fryske Finale Technasium 2021 is Groep 1 van het CSG Bogerman in Sneek met een ontzettend goed innovatief idee. Het groepje heeft een apparaat gemaakt wat de voltage van het elektrische systeem in de schuur meet. Wanneer daar een wijziging in komt krijgt de boer een appje met de plek waar dit is. Hij kan dan gelijk actie ondernemen waardoor een brand voorkomen wordt. De groep heeft een werkend prototype gemaakt. De jury was behoorlijk onder de indruk.

Alle deelnemende finalisten hebben een keigoed steen gekregen. Alle prijzen zijn gedecoreerd door Anjulay Koers.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box