Webinar ‘Rookmelders Redden Levens’

24 september 2021
Door regio: Limburg-Noord

Vanaf juli 2022 wordt het in alle woningen wettelijk verplicht om op iedere verdieping een werkende rookmelder te hebben hangen. Brandweer Limburg-Noord wil haar inwoners actief informeren over de aankomende rookmelderplicht. En wil ook helpen om woningen zo veilig mogelijk te maken. Daarom organiseert Brandweer Limburg-Noord het webinar ‘Rookmelders Redden Levens’ op dinsdag 5 oktober van 19:30 tot 20:30 uur. Het webinar wordt geïntroduceerd door Monique de Boer-Beerta, burgemeester van Gemeente Roerdalen en portefeuillehouder Brandpreventie en Risicobeheersing.

Ongeveer 75% van de huishoudens in regio Limburg-Noord heeft een werkende rookmelder in huis. Toch kan de nieuwe rookmelderplicht, die vanaf 1 juli 2022 ingaat, nog vragen oproepen: heb ik wel voldoende rookmelders? Waar kan ik deze het beste ophangen? Hoe onderhoud ik mijn rookmelders, zodat ik altijd op ze kan vertrouwen? Wat betekent de nieuwe rookmelderplicht voor mij? Om al deze vragen te beantwoorden, nodigt Brandweer Limburg-Noord inwoners van deze regio uit om aan te sluiten bij het regionaal webinar.

Aanmelden Webinar

Aanmelden voor het webinar ‘Rookmelders redden levens’ kan tot uiterlijk maandag 4 oktober via het aanmeldformulier.
Het webinar is gratis en gemakkelijk te volgen via Microsoft Teams (een programma downloaden is niet nodig). De link naar het webinar met de eenvoudige inloginstructies wordt op dinsdag 5 oktober toegestuurd.

Nationale Brandpreventieweken

De hele maand oktober staat in het teken van brandpreventie. Deze maand gaan namelijk de Nationale Brandpreventieweken van start, met als thema ‘Rookmelders Redden Levens’. De Brandpreventieweken hebben tot doel brand te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Brandweer Limburg-Noord besteedt de hele maand oktober ook extra aandacht aan dit onderwerp. Zo is het regionaal webinar ‘Rookmelders redden levens’ onderdeel van deze Brandpreventieweken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box