Waterleidingbreuk en instabiliteit zendmast aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam

06 februari 2024
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Op maandag 5 februari heeft een onverwachte waterleidingbreuk aan de Johan Huizingalaan, ter hoogte van de kruising Louwesweg, geleid tot aanzienlijke schade. De waterleidingbreuk van nog onbekende oorzaak, leidde tot een grote hoeveelheid water op straat.

De druk van het vrijgekomen water was zo groot dat een deel van het omliggende asfalt omhoog kwam. Het feit dat zich op ongeveer vier meter afstand van het lek een zendmast voor telefonie bevond, verergerde de situatie. Het water spoelde een deel van de fundering weg, waardoor de stabiliteit van de zendmast werd aangetast en er een risico ontstond dat deze zou kunnen omvallen.

Naar aanleiding van wat er is gebeurd, heeft de brandweer meteen opgeschaald naar Grip 1. Dat houdt in dat verschillende hulpdiensten en organisaties samenwerken om de crisis aan te pakken en de situatie onder controle te krijgen.

Gelukkig kon het lek in de waterleiding snel worden gedicht. Met behulp van een telekraan is de zendmast gestabiliseerd, waardoor het directe gevaar voor instorting is weggenomen.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box