Trots op onze brandweervrouwen!

08 maart 2022
Door regio: Landelijk

Al sinds het ontstaan van de brandweer in Nederland is solidariteit de kracht van onze organisatie. Gelukkig zien we dat ook steeds meer vrouwen een plek vinden binnen de brandweer. Een mooie ontwikkeling die we graag onder de aandacht brengen.

Wij zijn trots op al onze ruim 21.700 brandweercollega’s die zich 24/7 met hart en ziel inzetten voor onze maatschappij. Vandaag zetten wij op Internationale Vrouwendag onze brandweervrouwen extra in het zonnetje. Zo’n 1.390 vrouwen zetten zich iedere dag vol overgave in voor de brandweer. We zouden graag zien dat er in de toekomst meer dames bij de brandweer komen, want branden voorkomen, branden blussen en levens redden is echt niet alleen iets voor mannen.

In beeld

Om zichtbaar te maken dat het brandweervak ook iets is voor dames heeft het Netwerk Brandweervrouwen in 2021 wekelijks een vrouwelijke collega’s in beeld gezet op hun Facebooksite. Hiermee worden zowel de functies als de mensen achter het werk zichtbaar. Vol trots vertelden de collega’s over hun mooie vak. Vandaag, op internationale vrouwendag, delen we de verzameling van afgelopen jaar.

Ook trots?

Ben jij ook trots op een brandweervrouw of ons mooie vak? Deel dan vandaag deze afbeelding op social media met de tekst:

Laat solidariteit de kracht zijn van Brandweer Nederland! #brandweervrouwietsvoorjou

Brandweervrouw, iets voor jou?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box