Terugblik open dag kazerne Sontweg

20 september 2022
Door regio: Groningen

Afgelopen zaterdag, 17 september, organiseerden we na drie jaar eindelijk weer een open dag op onze kazerne aan de Sontweg in Groningen. Het werd een geslaagde dag waarop maar liefst 6000 bezoekers afkwamen, met indrukwekkende demonstraties, veel partnerorganisaties én de presentatie van drie nieuwe paraatheidsvoertuigen.

De bezoekers kregen een kijkje in de keuken bij kazerne Sontweg en konden onder meer alle brandweerwagens en de ademluchtwerkplaats bekijken. Daarnaast vonden er gedurende de dag meerdere kleine en grotere demonstraties plaats, zoals een oefening met een tankautospuit, de Technische Hulpverlening, het parcours van de fysieke brandweerkeuring en natuurlijk het blussen van een brand. Ook voor kinderen was er genoeg te doen: zij konden onder meer zelf blussen met een waterstraal en op de foto met een echte brandweerman of -vrouw.

Mobiele Commando Unit

Dankzij de aanwezigheid van vele partners konden de bezoekers ook kennismaken met onder meer de Ambulancedienst, politie, Rijkswaterstaat en Meldkamer Noord-Nederland. Daarnaast was uiteraard de groene Mobiele Commando Unit (MCU) van Veiligheidsregio Groningen van binnen en buiten te bekijken, waarin ter plaatse wordt overlegd tijdens crisissituaties. Verder konden geïnteresseerden meerdere oude brandweerwagens bezichtigen.

Nieuwe tankautospuiten

Tegen het einde van de middag werden er drie nieuwe tankautospuiten gepresenteerd. Het ging om drie paraatheidsvoertuigen, die klaarstaan voor de paraatheid van alle 39 kazernes in de provincie. Als er een wagen kapot is, of door onderhoud niet beschikbaar, wordt één van de paraatheidsvoertuigen ingezet.

Ook de andere kazernes in onze provincie organiseren wel eens open dagen, houd hiervoor onze evenementenkalender in de gaten!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box