Storm Eunice zorgt voor grote drukte bij Brandweer Flevoland

19 februari 2022
Door regio: Flevoland

Gisterenmiddag en avond raasde storm Eunice over ons land. Het bleek de zwaarste storm in jaren te zijn. Ook in Flevoland zorgde de storm voor flinke schade. Gelukkig zijn er in onze regio geen gewonden gevallen.

Tot vanochtend 09.00 uur kwamen er 320 meldingen binnen. Het ging vooral om omgevallen bomen en losliggende dakbedekking. Tussen Rutte en Lemmer was een vrachtwagen gekanteld, het vermoeden was dat daar een gevaarlijke stof in zat. Dit bleek niet het geval te zijn. Wel is de A6 enige tijd afgesloten geweest.

Om 23.00 uur is besloten te stoppen met het afhandelen van niet spoedeisende meldingen. Dit omdat onze mensen al urenlang in touw waren en wij ook hun veiligheid zo veel mogelijk wilden waarborgen. Rond 08.00 uur vanochtend zijn we gestart met het verder afhandelen van de laatste meldingen.

Commandant John van der Zwan spreekt zijn dank uit richting alle brandweermensen. “Het is mooi om te zien hoe er door alle posten intensief is samengewerkt om de meldingen zo snel mogelijk af te handelen.”

Foto’s beschikbaar gesteld door HV Almere

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box