Storm Eunice zorgt in Amsterdam-Amstelland voor grote drukte op de Meldkamer en bij de Brandweer

19 februari 2022
Door regio: Amsterdam-Amstelland

De hulpdiensten hadden het vrijdag 18 februari extreem druk als gevolg van meldingen nadat Storm Eunice onze regio bereikte. Voor de Brandweer zijn er 12 keer zoveel telefoontjes binnengekomen bij de Meldkamer als op een normale dag. In onze regio zijn helaas drie mensen overleden als gevolg van de storm.  

Op de Aalsmeerweg in Amsterdam werd een voetganger geraakt door een omgevallen boom. In Diemen kwam op de Weesperstraat een boom op een auto terecht waardoor de bestuurder overleed en op de Vrijheidslaan in Amsterdam is een fietser overleden nadat een boom om viel. Op IJburg in Amsterdam raakte een persoon  zwaargewond door een losgeraakte zonnepaneel.

De meldkamer kreeg 465 storm gerelateerde meldingen voor de brandweer. Niet alle meldingen resulteerden direct in een inzet door de brandweer. De brandweer is uiteindelijk 7x vaker uitgerukt dan op een reguliere dag. Het toppunt van het aantal meldingen lag tussen 15.00 en 16.00. De meldkamer kreeg toen uitzonderlijk veel telefoontjes. Meldingen die niet direct tot een gevaarlijke situatie leidden konden daardoor niet meteen afgehandeld worden. De meldkamer en brandweer zijn nog tot laat in de avond bezig geweest om de nog openstaande meldingen af te handelen. Ook op zaterdagochtend kwamen er nog veel stormschade meldingen binnen op de meldkamer.

Omgewaaide bomen die niet tot gevaar leiden zullen de komende dagen opgeruimd worden door de gemeenten. Om de meldkamer niet verder te belasten wordt opgeroepen hiervoor niet te bellen naar 112.

 

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box