Start bouw brandweerkazerne Hellendoorn

30 november 2022
Door regio: Twente

Op dinsdag 6 december luiden Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente en Jorrit Eijbersen, burgemeester van Hellendoorn, om 15.30 uur de start van de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Kasteelstraat in Hellendoorn in.

De huidige kazerne aan de Ninaberlaan is sterk verouderd en te klein om aan de eisen van schoon werken te voldoen. Daarnaast is het oude pand niet duurzaam en is de ligging niet optimaal. De nieuwe kazerne wordt energieneutraal gebouwd en past goed in de omgeving.

Functioneel gebouw

De nieuwe kazerne is zo ontworpen en ingedeeld, dat de ruimtes maximaal benut worden, flexibel en praktisch. Naast kleedruimtes en wasgelegenheden is er ook ruimte voor een instructielokaal en enkele flexwerkplekken voor zzp’ers die als vrijwilliger kunnen uitrukken vanuit de kazerne. De aan- en uitrijroute rondom de kazerne zijn na de zomer door de gemeente aangelegd. Eind september ging de eerste spreekwoordelijke schop de grond in voor de bouwkundige werkzaamheden. “Onze vrijwillige brandweermensen zijn blij met deze nieuwe locatie en kijken uit om naar de moderne kazerne te verhuizen”, aldus kazernecoördinator Herman Gerritsen. Inmiddels is het storten van de fundering klaar en is er een keerwand geplaatst langs de wand van de speelbult Cool Nature. Gerritsen: “Straks lijkt het net alsof de kazerne voor een deel in de speelbult is geplaatst, het wordt een prachtige plek.”

Start bouw

Een markant moment in het bouwproces is het leggen van de eerste steen. Echter in deze moderne kazerne worden geen stenen gelegd. Vandaar dat we dit keer de ‘start van de bouw’ symbolische willen markeren. Dit vindt plaats op dinsdag 6 december om 15.30 uur door commandant Stephan Wevers en burgemeester Jorrit Eijbersen. Als de bouw volgens planning verloopt, dan verhuist de brandweer in april 2023 naar de nieuwe locatie

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box