Scenario ‘Omgaan met Natuurbrand’ krijgt plek in Risk Factory Limburg-Noord

21 juni 2022
Door regio: Limburg-Noord

Natuurbranden komen steeds vaker voor. Dit komt door meer en langere periodes van warm en droog weer. Heeft dit grote gevolgen? Helaas wel. Voor de flora en fauna in natuurgebieden, maar ook voor de mensen die in de buurt van natuur wonen, werken of recreëren. Daarom wil Brandweer Limburg-Noord ervoor zorgen dat we, samen met zoveel mogelijk inwoners van onze regio, ons beste beentje voorzetten om natuurbranden zoveel mogelijk te voorkomen.

Seizoensgebonden, realistisch scenario

Om (grote) natuurbranden te voorkomen is het belangrijk dat we alert zijn op kleine brandjes in de natuur en deze nóg sneller opmerken. Daarom hebben wij, in samenwerking met Stichting het Limburgs Landschap en Risk Factory Limburg-Noord, een nieuw seizoensgebonden scenario ontwikkeld: Omgaan met Natuurbrand! Sraar Theeuwen, Provinciaal Regisseur Natuurbranden: “We laten senioren en groep 8 leerlingen van basisscholen in Limburg-Noord de risico’s van natuurbranden beleven in een realistische scenarioruimte. Dé perfecte setting om veilig te oefenen! We leren ze hoe te handelen, zodat ze weten wat ze kunnen doen om natuurbranden te voorkomen, hoe ze een melding moeten maken van een beginnende brand in de natuur zien én hoe ze veilig kunnen vluchten.

Officiële opening scenario

Op 7 juni 2022 heeft burgemeester Monique de Boer-Beerta van gemeente Roerdalen het scenario officieel geopend. Al twee weken kunnen bezoekers van Risk Factory Limburg-Noord dit scenario beleven, en het scenario komt ieder voorjaar terug! Leerlingen van Basisschool Brede School Moesel uit Weert hebben het scenario gisteren ervaren en waren in ieder geval enthousiast.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box