Rustige nieuwjaarsnacht voor Brandweer Limburg-Noord

01 januari 2022
Door regio: Limburg-Noord

De jaarwisseling in de regio Limburg-Noord is goed verlopen. De afgelopen nacht is ervaren als een rustige nacht. Brandweer Limburg-Noord is uitgerukt voor enkele kleine incidenten zoals container en afvalbrandjes. Gelukkig is er geen sprake geweest van agressie of geweld. Door de goede voorbereiding en samenwerking met de Politie Limburg hebben de brandweermensen zich geen seconde onveilig gevoeld. Fijn om het nieuwe jaar zo te beginnen.

Meldingen

Brandweer Limburg-Noord is in totaal 29 keer gealarmeerd en er zijn 17 inzetten geweest vannacht. Dit is iets minder dan vorig jaar (30 keer gealarmeerd, 23 inzetten). Er waren twee inzetten voor autobranden, vijf voor containerbranden, negen buitenbranden en er sprake geweest van één woningbrand.

Dashboard Kerncijfers Nieuwjaarsincidenten

Ieder jaar worden de incidenten waarbij de brandweer tijdens oud en nieuw is ingezet, op 1 januari geïnventariseerd en worden de aantallen weergegeven in het Dashboard Kerncijfers Nieuwjaarincidenten van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). De gegevens over het aantal en soort meldingen waarover we praten gaan over de tijdsperiode tussen 31 december 2020 00.00 uur en
1 januari 2020 08.00 uur (32 uur). Hiermee sluiten we aan bij de werkwijze van de politie.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box