11 oktober 2021

Renovatie kazerne Dirk

Het komende jaar wordt het rijksmonument aan de Honthorststraat gerenoveerd. Het gebouw in stijl van het Rijksmuseum wordt met veel zorg gerestaureerd en gemoderniseerd. Zo worden mooie gemetselde muren met ornamenten van achter een stuclaag vandaag gehaald. Naar verwachting is de kazerne eind volgend jaar klaar.

Tijdelijke kazerne op Museumplein

Alle collega’s verhuizen begin volgend jaar naar een tijdelijke kazerne op het Museumplein. De tijdelijke kazerne komt op de plek van het skatepark. De kazerne is door de centrale ligging een plek die zich prima leent voor voorlichting en werving.

Energielabel A

De oudste nog in gebruik zijnde kazerne van Nederland wordt aardgasvrij en krijgt energielabel A. Projectleider Bram Tromp: ´Met een pand uit 1870 is dat natuurlijk geen eenvoudig opgave. Maar die uitdaging gaan we niet uit de weg. Zo draagt de verbouwing bij aan de doelstellingen van onze organisatie om in de toekomst geen CO2 meer uit te stoten.’

Sfeerimpressie remise

Op de eerste afbeelding zie je de originele situatie van kazerne Dirk en op de tweede afbeelding de huidige situatie. De derde afbeelding is de impressietekening van de nieuwe situatie van kazerne Dirk. Op de impressietekening van de remise is te zien hoe de oude elementen worden hersteld. Zo is straks weer meer te zien van de brandweerhistorie zoals de stallen voor paard en wagen.

Originele situatie Dirk Huidige situatie Dirk

Nieuwe situatie Dirk

Contact

Volg de vorderingen via de Facebook pagina Brandweer Amsterdam-Amstelland. Voor vragen neem je contact op met projectleider Bram Tromp, bereikbaar via 020-555 6666 of renovatie_kazerne_dirk@brandweeraa.nl.

Information in English

The coming year the national monument at the Honthorststraat will be renovated. The architectural style of the oldest fire station closely resembles the style of the Rijksmuseum and will be modernised and renovated with great care. The oldest operational fire station in The Netherlands will become gas-free and will have an A- graded energy certificate. The renovation of the fire station is expected to be finalised at the end of next year. Our colleagues will move to a temporary fire station at Museumplein on the location of the current skatepark at the beginning of 2022.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box