Renovatie brandweerkazerne Vierlingsbeek gestart

30 juni 2023
Door regio: Brabant-Noord

Maandag 26 juni 2023 is officieel de renovatie van de brandweerkazerne in Vierlingsbeek gestart. De huidige kazerne voldoet niet meer aan de gestelde eisen en wordt daarom gerenoveerd. Het verduurzamen van de kazerne is een van de belangrijke uitgangspunten geweest in de totstandkoming van het programma van eisen. Het pand wordt volledig gasloos, er komt led-verlichting, een warmtepomp en het dak wordt voorzien van zonnepanelen. De gerenoveerde brandweerkazerne is naar verwachting eind 2023 klaar.

Wat gaat er veranderen?

De voorzijde van de brandweerkazerne wordt uitgebreid. Er komt een nieuwe hoofdentree en er wordt een vergaderruimte gecreëerd. Ook het sanitair wordt volledig aangepakt. Er komen nieuwe toiletten en de doucheruimtes voor heren en dames worden vergroot. Aan de achterzijde van het huidige pand wordt een stuk aangebouwd zodat de garderobe, waar alle uitrukkleding hangt, naar de achterzijde verplaatst kan worden zodat er een scheiding ontstaat tussen de remise en de omkleedruimte. Tot slot verdwijnt de rode kleur aan de buitenkant van het pand en maakt deze plaats voor een brons- donkergrijze uitstraling, passend bij de tijd van nu.

Postcommandant brandweer Vierlingsbeek Paul Toonen: “De brandweerkazerne in Vierlingsbeek biedt een veilige plek voor onze vrijwilligers die 24/7 klaarstaan voor de gemeenschap én ook verenigingen uit de omgeving komen geregeld over de vloer. Iedereen is hier welkom en we zijn dan ook erg blij met de vernieuwbouw. We hebben als korps actief meegedacht in het ontwerpproces en ons plan van wensen en eisen ingediend waarop de architect met een aantal voorstellen kwam. We zijn trots op het ontwerp en kunnen niet wachten tot er eind dit jaar een duurzame en toekomstbestendige brandweerkazerne staat.”

Brandweerkazerne Vierlingsbeek is onderdeel van Brandweer Brabant-Noord, die met 38 kazernes voor de dagelijkse brandweerzorg binnen Veiligheidsregio Brabant-Noord zorgt.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box