Regiokantoor en brandweerkazerne in Zeeland opgeleverd

21 juli 2023
Door regio: Brabant-Noord

Vrijdag 21 juli 2023 vond de bouwkundige oplevering plaats van onze nieuwe locatie waarin een regiokantoor, werkplaatsen en de brandweerkazerne van Zeeland zijn gevestigd. Directeur Veiligheidsregio Brabant-Noord Marie-Louise van Schaijk ontving uit handen van commercieel directeur Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling Ferry Verstappen de sleutel van het pand. Tijdens de zomervakantie verhuizen we alle spullen naar Zeeland en richten we het verder in. Vanaf 4 september kunnen we gaan werken op onze nieuwe locatie.

Duurzaam bouwen

De afgelopen maanden is er door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling hard gewerkt aan de realisatie van het duurzame pand. In het ontwerp is er veel aandacht voor het besparen van energie en het welzijn van de medewerkers. Zo ligt er overal vloerverwarming en is er gekozen voor ledverlichting en tripleglas. Het dak is bedekt met mos-sedum en het regenwater wordt opgevangen voor het testen van de pompen en het wassen van de brandweerslangen. Het vloeroppervlak bedraagt ongeveer 3500 m2, verdeeld over twee lagen. Daarnaast is er nog een groot buitenterrein. Het pand is gebouwd onder volledige verantwoordelijkheid van Veiligheidsregio Brabant-Noord waar de brandweer onderdeel van is.

Inrichting

De komende weken worden de werkplaatsen, het regiokantoor en de brandweerkazerne verder ingericht. Van het magazijn vullen, de wasmachines en bureaus plaatsen tot het installeren van onze eigen ICT-voorzieningen. Voordat we het pand in gebruik nemen, wordt alles vooraf getest. In de zomerperiode voert aannemer Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling op verzoek nog enkele extra opdrachten uit.

We kijken er naar uit om onze nieuwe locatie in gebruik te nemen.

Sleuteloverdracht nieuwbouwlocatie Zeeland - Brabant-Noord

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box