Podcast Brandweer Fryslân

18 juni 2021
Door regio: Fryslan

Wist jij dat je ’s nachts niet ruikt en dat het je dus ook niet doorhebt als er een brand in je huis is? En weet jij wat brandweermannen- en vrouwen naast hun brandweerwerk doen? Vanaf vandaag kun je de informatie van Brandweer Fryslân ook beluisteren! In onze nieuwe podcast Brandcast gaat Wietze Brandsma in gesprek met brandweercollega’s om te kletsen over brandweer-gerelateerde onderwerpen.

De eerste (pilot) aflevering spreekt Wietze met Jan Kees Toxopeus. Jan Kees is brandweerman, medewerker bij de afdeling risicobeheersing waar hij zich bezighoudt met brandveiligheid én hij is woordvoerder bij incidenten. Wietze en Jan Kees bespreken het werken bij de brandweer. Zitten brandweermannen- en vrouwen de hele dag te wachten tot er een melding komt? En kan iedereen bij de brandweer? Daarnaast spreken ze ook over brandveiligheid. Rookmelders worden verplicht vanaf 2022, maar wat betekent dat? En natuurlijk alles over jouw vluchtplan en waarom rook gevaarlijker is dan vuur.

Beluister ons nu via SoundCloud of Spotify!

Heb je vragen voor een volgende podcast of wil je graag laten weten wat je ervan vindt? Vind ons op onze social media kanalen!

Twitter
Facebook
Instagram
LinkedIn

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box