Pand ontzet na explosie in Enschede

19 januari 2024
Door regio: Twente

Op vrijdagmorgen vond een explosie plaats in een bedrijf aan De Ossenboer in Enschede. Door de explosie is er brand ontstaan en is het pand ontzet geraakt. Tijdens de explosie waren een aantal mensen in het pand aanwezig. Zij zijn niet gewond geraakt en hebben het pand tijdig kunnen verlaten.

Rond 8.15 uur kreeg de brandweer een melding dat er een explosie had plaatsgevonden bij een bedrijf dat met kunststoffen werkt. Op basis van de melding is er op voorhand opgeschaald naar GRIP 1. Door de explosie is brand ontstaan en kwam veel rook vrij. Dankzij de snelle inzet van de brandweer is de brand snel geblust en is de rookoverlast beperkt gebleven.

Om goed te controleren of de brand uit was, hebben we enkele gevelplaten verwijderd en een binnen verkenning gedaan met een drone. Hieruit bleek dat nadere inzet van de brandweer niet nodig was. Rond 10.15 uur is het sein brandmeester gegeven.

Er zijn door de brandweer meetploegen ingezet. Zij hebben geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel was er een verbrande plastic geur te ruiken. In de omgeving rondom het pand liggen verbrandingsresten. Deze resten zijn niet schadelijk en kunnen in de afvalcontainer gegooid worden. Op het bedrijventerrein worden de resten op de openbare weg opgeruimd door gemeente Enschede.

De vermoedelijke oorzaak van de explosie heeft te maken met het productieproces. Daar wordt hoogstwaarschijnlijk nader onderzoek naar gedaan.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box