Overzichtelijke jaarwisseling voor Brandweer Brabant-Noord

01 januari 2022
Door regio: Brabant-Noord

Brandweer Brabant-Noord is in totaal 79 keer ingezet bij incidenten tijdens de jaarwisseling. De meeste incidenten waren relatief kleine incidenten die verspreid over de regio plaatsvonden. Er hebben zich geen voorvallen van agressie tegen brandweermensen voorgedaan.

De inzet van de brandweer had voornamelijk te maken met branden in de openbare ruimte, zoals voertuigbranden, containerbranden en branden van (hout)afval. Hoewel de incidenten verspreid over de regio plaatsvonden, waren er in enkele kernen zoals Oss en Vlijmen relatief veel meldingen.

Gasverdeelstation in brand in Oss

In Oss ontstond een brand in een gasverdeelstation. Vanwege het gevaar van brandoverslag zijn uit voorzorg zeven nabijgelegen woningen ontruimd en verschillende toegangswegen zijn afgezet. Netbeheerder Enexis is enkele uren bezig geweest met herstelwerkzaamheden en inmiddels zijn alle gasleidingen gedicht. De bewoners van de ontruimde woningen konden in de vroege ochtend weer terug naar hun woning.

Woningbrand in Berghem

In Berghem is een vrijstaande woning volledig uitgebrand. Het huis was niet bewoond. Rond 6.00 uur kwam er een melding over de brand. Toen de brandweer ter plaatse was, stond het huis al dusdanig in brand dat de woning niet meer toegankelijk was om te blussen. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling dat tot hinder leidde voor dichtbij gelegen woningen.

Gemoedelijke sfeer

Bij een aantal incidenten was er veel publieke belangstelling, maar de sfeer was over het algemeen prettig en gemoedelijk. De brandweermensen hebben ongestoord hun werk kunnen doen tijdens incidenten.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box