Opening en open dag brandweerkazerne Almelo

13 april 2023
Door regio: Twente

Op vrijdag 21 april openen Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente en Arjen Gerritsen, burgemeester van Almelo, officieel de nieuwe brandweerkazerne in Almelo. Op zaterdag 22 april zetten we de deuren open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen en kennis wil maken met de brandweer.

De oude brandweerkazerne aan de Brugstraat in Almelo is in 2021 gesloopt en is op dezelfde plek verruild voor een gloednieuwe, moderne kazerne. Ook het adres is nieuw: Henri Dunantstraat 11. Bijna twee jaar was de brandweer gehuisvest in het voormalige Menzis-gebouw aan de Brugstraat, maar op 14 november konden we de nieuwe kazerne in gebruik nemen. Inmiddels hebben we ons gesetteld en is het tijd om de kazerne officieel te openen en inwoners uit te nodigen de kazerne te komen bewonderen.

Officiële opening
De nieuwe kazerne volledig ingericht op 24-uursgebruik door de 26 beroeps en 60 vrijwilligers en biedt ook plek voor de duikers, de jeugdbrandweer en kantoorpersoneel. Almelo is de enige kazerne in Twente met het specialisme duiken en dat maakt de kazerne extra bijzonder. De oude markante slangentoren is bewaard gebleven, evenals de oorspronkelijke glijpaal. “De kazerne heeft een prachtige uitstraling, stoer en krachtig. En deze kazerne is klaar voor de toekomst, duurzaam en innovatief gebouwd. Tijd om het pand officieel te openen en open te stellen voor onze inwoners”, aldus brandweercommandant Stephan Wevers. De opening is voor genodigden en vindt plaatst op vrijdag 21 april vanaf 19.30 uur.

Open dag
De Almelose ploegchefs Niels Noordink en Roy Wienk zijn enthousiast: “Uiteraard zijn we trots op onze nieuwe kazerne en dat willen we graag laten zien. We nodigen iedereen uit om op zaterdag 22 april van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje te komen nemen, maar ook om de brandweer te komen beleven.” Tijdens de open dag zijn er in en rondom de kazerne de hele dag door verschillende demonstraties te zien. Vanwege de duiktaak die Almelo voor Twente heeft, is er een duikcontainer waarin demonstraties gegeven worden. Maar bezoekers kunnen zelf ook de brandweer beleven door kennis te maken met onze taken. Aan de kinderen is ook gedacht, zo zijn er diverse waterspelen en een speurtocht.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box