Online lesprogramma voor MBO gelanceerd!

12 april 2022
Door regio: Landelijk

De veiligheidsregio’s streven naar een brandveilige generatie. MBO-studenten kunnen hier een bijdrage aan leveren. Daarom hebben de veiligheidsregio’s een uniek online lesprogramma voor het mbo ontwikkeld.

In het nieuwe gratis online lesprogramma Brandmeester maken studenten op het MBO kennis met de verschillende aspecten van brandveiligheid. Studenten leren bewust na te denken over brandveiligheid, onderzoeken actief mogelijke brandrisico’s in hun vakgebied en leren wat ze kunnen doen om hun toekomstige werkomgeving zo brandveilig mogelijk te maken. Wat de studenten leren over brandveiligheid kunnen zij direct toepassen in hun werkomgeving, bijvoorbeeld in de bouw of in de zorg.

Voorkomen, beperken en vluchten

Het online lesprogramma richt zich als eerste op brandveiligheid in de sector Techniek en Gebouwde omgeving en de sector Zorg, Welzijn en Sport. Aan de hand van uitdagende en interactieve onderzoeksopdrachten verdiepen studenten zich in drie belangrijke aspecten van brandveiligheid:

  • het voorkomen van brand;
  • het beperken van branduitbreiding en rookverspreiding;
  • veilig vluchten.

Drievoudige kwalificatieplicht

Brandmeester sluit aan bij de drievoudige kwalificatieplicht van het mbo en kan worden aangeboden bij vakken die aansluiten bij werkprocessen, vakkennis en vaardigheden en in de LOB-uren.

Het online lesprogramma is vanaf nu beschikbaar. Docenten kunnen zich aanmelden via onderwijsinformatie.nl/brandmeester.

Meer informatie

Het lesprogramma is ontwikkeld in opdracht van de veiligheidsregio’s Utrecht en Zuid-Holland Zuid. Heb je vragen over het lesprogramma? Vul dan het contactformulier in op de pagina Lesprogramma mbo.

Zie ook

Lesprogramma Brandmeester (VMBO - MBO)

Lees meer over Lesprogramma Brandmeester (VMBO - MBO)
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box