‘Oei, de oplader’ is het nieuwste prentenboek van Brandweer Twente

12 januari 2024
Door regio: Twente

Brandweer Twente lanceert op 18 januari hun nieuwe prentenboek ‘Oei, de oplader!’. In dit nieuwe prentenboek staat veilig opladen centraal. Door kinderen al op jonge leeftijd het goede brandveilige gedrag aan te leren is de kans groter dat zij dit hun leven lang blijven doen. Het prentenboek wordt voorgelezen op basisscholen in Twente tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari 2024.

Eigen prentenboek: ‘Oei, de oplader!’

Na het succes van het eerste prentenboek ‘Oei, de taart’ komt Brandweer Twente dit jaar met een opvolger waarin veilig opladen centraal staat. Kinderen groeien op in een digitale wereld. Even een filmpje kijken op de smartphone van een ouder, een spelletje op een tablet of spelcomputer. Zo hebben zij al snel een apparaat met batterij/accu in handen. Daarmee wordt de vraag steeds belangrijker hoe zij hier op een goede, verantwoorde en veilige manier mee omgaan.

Met het prentenboek ‘Oei, de oplader’ leren kinderen al op jonge leeftijd hoe zij accu’s het beste kunnen opladen. Door hen al op jonge leeftijd het goede brandveilige gedrag aan te leren, is de kans groter dat zij dit hun leven lang blijven doen. Thomas van Oostrum heeft wederom voor de illustraties gezorgd.

Boeklancering Oei, de oplader

De boeklancering van ‘Oei, de oplader’ vindt plaats op donderdag 18 januari 2024 in Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat 34. Tussen 09.00 – 10.00 uur lezen Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo en Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente voor aan ongeveer 50 kleuters.

Voorlezen bij basisscholen

Al jarenlang leest Brandweer Twente kleuters van Twentse basisscholen voor tijdens de Nationale Voorleesdagen, die sinds 2003 op initiatief van Stichting Lezen georganiseerd worden. Ze worden jaarlijks gehouden om het voorlezen aan jonge kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt de kinderen veel plezier. “Door voor te lezen aan de allerjongsten slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap”, aldus Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. “We ontwikkelen het taalgevoel bij de kinderen en we werken samen aan een brandveilige generatie.”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box