Oefenbomen voor Brandweer Fryslân

08 februari 2022
Door regio: Fryslan

De provincie Fryslân start in dit voorjaar met de realisatie van een fietstunnel bij Marsum en het verbeteren van de doorstroming op deze rotonde. Bij deze nieuwe plannen staat een rij bomen dan in de weg. Waar anders deze bomen in de versnipperaar belanden, krijgen ze bij Brandweer Fryslân eerst nog een tweede leven als oefenbomen.

Brandweer Fryslân takelt oefenbomen uit berm

Brandweer Fryslân takelt boomstam weg uit berm

Werken met de kettingzaag: voor de één een eitje, de ander krabt eerst even achter z’n oren. Oefenen, het gewoon doen en zien wat er gebeurt is het beste. Al heb je dan oefenbomen nodig. Heel veel bomen.

De provincie Fryslân start in dit voorjaar met de realisatie van een fietstunnel bij Marsum en het verbeteren van de doorstroming op deze rotonde. Bij deze nieuwe plannen staan een rij bomen dan in de weg. Waar anders deze bomen in de versnipperaar belanden, krijgen ze eerst nog een tweede leven. Brandweer Fryslân kan belangeloos een rij bomen in ontvangst nemen. De bomen zijn al wel gezaagd tot lange stammen (want ze moesten weg), maar de medewerkers van Vakbekwaamheid in Noord (VB-1) bedenken scenario’s waarbij het toch weer even goed nadenken is hoe dat aan te pakken.

Deze week was het de week van de circulaire economie. Het niet klakkeloos versnipperen van bomen en ze als stammen te laten hergebruiken door de brandweer past prima in die gedachte.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box