Nieuwe waterputten voor natuurbrandbestrijding

02 februari 2023
Door regio: Limburg-Noord

Door toenemende warmte en droogte krijgen we in Nederland steeds vaker te maken met onbeheersbare natuurbranden. Ook in Limburg-Noord. Bij een natuurbrand kan het enorme gevolgen hebben als er een tekort is aan bluswater. Daar willen we ons zo goed mogelijk op voorbereiden! Dankzij Ministerie van Defensie en Gemeente Weert hebben we deze week samen een mooie stap in de goede richting gezet. Er worden drie nieuwe waterputten gerealiseerd voor natuurbrandbestrijding.  

Commandant Perry van 101 Geniebataljon vertelt enthousiast dat de militairen samen met brandweercollega’s, deze week zijn begonnen met het boren van drie calamiteitenputten op de Weerter- en Budelerbergen. Deze putten zorgen ervoor dat de brandweer meer bluswater heeft om een brand in een droog natuurgebied snel onder controle te krijgen. “Het boren van de putten is een heel karwei, maar daarom niet minder leuk. Deze militairen werken de komende tijd dag en nacht door om de klus te klaren. Over twee weken moeten de drie nieuwe waterputten klaar zijn.”

Deze maatregelen zijn onderdeel van een groter risicobeheersingsplan dat samen met belanghebbende partijen in de regio is opgesteld om onbeheersbare natuurbranden voor de toekomst te voorkomen en beginnende natuurbranden aan te pakken.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box