Nieuwe medewerkers Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek beëdigd

11 oktober 2022
Door regio: Gooi en Vechtstreek

Vijftig nieuwe medewerkers van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek hebben op dinsdagavond 11 oktober hun ambtseed of belofte afgelegd. Na een digitale bijeenkomst vorig jaar, vond de ceremonie dit jaar weer fysiek plaats. Een beperkt aantal vrienden en familieleden was daarbij aanwezig. Anderen volgden de bijeenkomst via een livestream.

De officiële gelegenheid vond plaats in de remise van de brandweerkazerne in Hilversum, met de bekende rode voertuigen als decor. Een primeur voor burgemeester Gerhard van den Top, die als voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek de ambtseed voor het eerst afnam van de nieuwe medewerkers. Hij werd daarin bijgestaan door brandweercommandant John van der Zwan. Naast het afleggen van de eed of belofte ontvingen de nieuwe collega’s de brandweerpenning. De munt staat voor de integriteit van de organisatie en is het symbool van de wereldwijde – en in het bijzonder de Nederlandse – waarden van de brandweer: Behulpzaam, Deskundig en Daadkrachtig.

John van der Zwan: “Met het afleggen van de ambtseed laten we zien dat we zorgvuldig omgaan met het vertrouwen dat ons door de inwoners van onze regio wordt geschonken. Met de ceremonie heten we onze nieuwe collega’s officieel welkom in de veiligheidsregio. Ik ben er trots op dat we dat in deze hybride vorm hebben kunnen doen en dat we elkaar na afloop de hand weer konden schudden.”

De vijftig beëdigde medewerkers zijn in de afgelopen anderhalf jaar in dienst getreden bij de veiligheidsregio. 41 van hen zijn brandweervrijwilligers en negen van hen zijn beroepsmedewerkers van Brandweer Gooi en Vechtstreek.

Burgemeester Gerhard van den Top benadrukt het belang van de ambtseed: “De veiligheidsregio staat voor een enorme opgave, nu en in de toekomst. Mede met de inzet van de mensen die vanavond zijn beëdigd, bereiden we ons daarop voor. Integriteit is daarbij erg belangrijk. Dat is iets dat je samen ontwikkelt. Die verantwoordelijkheid hebben we vanavond bekrachtigd.”

 

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box