Nieuwe kleding jeugdbrandweer Twente

30 september 2023
Door regio: Twente

Brandweer Twente is bezig met de doorontwikkeling van de jeugdbrandweer. In Twente hebben we in drie kazernes jeugdleden, Almelo, Denekamp en Nijverdal. Een enthousiaste club van ongeveer 40 jeugdleden, die na hun achttiende de mogelijkheid hebben om door te stromen naar de volwassen brandweer. Omdat we supertrots zijn op onze jeugdleden, is besloten om ze letterlijk in een nieuw jasje te steken. Vandaag werd de nieuwe kleding officieel onthuld.

Kledinglijn
Voor de jeugdbrandweer in Twente is kleding ontwikkeld die in lijn ligt met het nieuwe landelijke Operationeel Uniform van de ‘volwassen’ brandweer. Op onderdelen is de uitstraling van de kleding van de jeugdleden wel afwijkend en onderscheidend. Het is mooie, stoere en comfortabele kleding. Onze jeugdleden stralen hiermee eenheid en professionaliteit uit.

Onthulling
Op zaterdag 30 september was de jaarlijkse gezamenlijke oefendag van onze 40 jeugdleden op de TSC. Daar is de nieuwe kleding op ludieke wijze officieel onthult. Een tankautospuit met zes jeugdleden gekleed in de ‘oude’ kazernekleding reed weg en kwam terug met zes jeugdleden die de nieuwe kleding droegen. Onder luid applaus werden de kinderen en de nieuwe kleding ontvangen. Met koffie en gebak werd stilgestaan bij dit heuglijke feit, waarna de kinderen hun oefendag hebben voortgezet.

Trots
Een aantal MT-leden was bij de oefendag en onthulling aanwezig. De jeugdleden zijn toegesproken en ook werd dank uitgesproken over de fantastische inzet en enthousiasme van onze jeugdleden. “De jeugd heeft de toekomst, ook binnen de brandweer”, vertelt Ralf van den Heuvel. “We zien nog ieder jaar dat er jeugdleden doorstromen naar de volwassen brandweer en daar zijn we heel blij mee. Zij zijn bekend met het brandweervak en kennen de organisatie, dat is zeker een pré. Met trots kan ik zeggen dat we binnenkort een vierde jeugdbrandweerteam binnen Brandweer Twente gaan werven.”

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box