Nieuwbouw brandweerpost Eelde officieel van start

17 mei 2022
Door regio: Drenthe

Woensdagavond 11 mei gaven Fred Heerink (directeur Veiligheidsregio Drenthe) en de jongste brandweerman van Eelde (Remco Bos, 19 jaar) het officiële startsein voor de nieuwbouw van de brandweerpost Eelde. In aanwezigheid van vrijwilligers van brandweerpost Eelde onthulden zij het bouwbord. Hiermee startten Heerink, naast directeur ook regionaal commandant brandweer, en Remco officieel de bouw van de post aan Burgemeester J.G. Legroweg.

De huidige brandweerpost voldeed niet meer aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden aan een veilige en gezonde werkomgeving. Daarnaast heeft de gemeente Tynaarlo, eigenaar van de huidige brandweerpost, de ambitie om gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Nieuwbouw bleek in dit geval de meest efficiënte en duurzame oplossing. Het wordt een energiezuinig gebouw met onder andere zonnepanelen en warmtepompen, zodat er geen gasaansluiting meer nodig is. De omwonenden zijn ruim voor de bouw geïnformeerd. De nieuwe brandweerpost wordt naar verwachting in het najaar van 2022 opgeleverd.

Nieuwbouw voor drie brandweerposten in Drenthe

De gemeente Tynaarlo en Veiligheidsregio Drenthe hebben naast de nieuwbouw voor Eelde, ook voor de posten in Vries en Zuidlaren nieuwbouwplannen. Ook die verouderde brandweerposten zijn aan vervanging toe. De posten krijgen exact hetzelfde gebouw zoals dat in Eelde wordt gebouwd. Deze posten worden naar verwachting in 2023 opgeleverd. Via informatieavonden houdt de brandweer omwonenden op de hoogte en kunnen zij hun visie op de plannen kenbaar maken. De avonden worden erg gewaardeerd door de omwonenden.

 

Assen, 11 mei 2022

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box