Nieuw panelonderzoek: gezond en veilig de winter door

23 januari 2023
Door regio: Limburg-Noord

De energiecrisis heeft zijn weerslag op de mentale en fysieke gezondheid van inwoners van Noord- en Midden-Limburg. Tenminste, dat wordt verwacht. Denk aan meer gebruik van kachels of andere warmtebronnen (met nadelige gevolgen voor gezondheid en leefomgeving) en meer financiële problemen. Dit onderwerp raakt diverse teams binnen Veiligheidsregio Limburg-Noord, daarom hebben brandweer, GGD en crisisbeheersing de handen in elkaar geslagen. Gezamenlijk hebben zij een vragenlijst voor inwoners van de regio opgesteld die ingaat op de veranderingen door de energiecrisis.

Brandweer Limburg-Noord is onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Panelonderzoek gezond en veilig de winter door

De veranderingen door de energiecrisis kunnen meerdere gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor de manier waarop mensen leven of hun huis verwarmen. Veiligheidsregio Limburg-Noord wil graag meer weten over welke gevolgen de energiecrisis heeft voor de inwoners van de regio.

In de vragenlijst staan onder meer vragen over leefstijl, financiële situatie en leefomgeving. Tijdens het invullen van de vragenlijst krijgen inwoners ook informatie en tips over benoemde onderwerpen.

Doe mee!

Voor de verspreiding van deze vragenlijst wordt gebruik gemaakt van het burgerpanel van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het burgerpanel bestaat uit inwoners uit de regio Noord- en Midden-Limburg die zich hebben aangemeld om jaarlijks een aantal korte vragenlijsten in te vullen.

Maar nog niet iedereen ontvangt dus deze vragenlijst. Ook zonder lid te zijn van het burgerpanel is het mogelijk om de vragenlijst in te vullen. Een goed en betrouwbaar beeld kan alleen worden verkregen als zoveel mogelijk inwoners van Noord- en Midden-Limburg meedoen met het onderzoek.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en kan tot en met zondag 29 januari. Klik hier voor de online vragenlijst.

Wil je vaker meedoen? Dan kun je je aan het einde van de vragenlijst aanmelden als panellid.

Resultaten

De resultaten van het panelonderzoek worden gedeeld op het Kennisplein. De uitkomsten en resultaten zijn bruikbaar voor de verschillende teams en afdelingen binnen Veiligheidsregio Limburg-Noord. Zij nemen dit mee in de advisering om zo de gezondheid, veiligheid en omgeving van de inwoners weer net wat beter te maken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box