Nieuw! Brandweer Inside: dé podcast voor brandweerliefhebbers

28 maart 2024
Door regio: Gelderland-Midden

Brandweer Inside is een nieuwe podcast over de opwindende wereld van incidentbestrijding bij Brandweer Gelderland-Midden. Met spannende uitrukken, boeiende verhalen en exclusieve insights. Benieuwd hoe moedige brandweerlieden 24/7 paraat staan voor jouw veiligheid? Scrol snel door en luister naar aflevering 1.

Verwoestende brand in Arnhem

Op Vaderdag 2023 werd Arnhem opgeschrikt door een verwoestende brand. Op die zonovergoten zondag brak rond het middaguur brand uit in een woning in de wijk Presikhaaf. Razendsnel sloeg het vuur over naar zeven andere woningen. In aflevering 1 van Brandweer Inside beleef je deze heftige brand door de ogen van bevelvoerder Daniel Modderkolk en algemeen commandant GHOR Sandra Thomassen.

‘Heel de woning in brand’

Daniel Modderkolk was op die bewuste dag bevelvoerder van de Arnhemse 24-uurs dienst. Met zijn ploeg kwam hij als eerste ter plaatse. “Meestal ga je uit van een brand in de woning, maar dit was heel de woning in brand”, zegt Daniel over wat hij bij aankomst aantrof. “Bizar om te zien dat je snel ter plaatse bent, maar heel de woning al in vlammen staat.”
‘Mensen waren super bang’
Ook bij Sandra staat afgelopen Vaderdag nog scherp op het netvlies. Voor het eerst in jaren werd een brand in Gelderland-Midden opgeschaald naar GRIP-2. Dat is het op één na hoogste regionale crisisniveau. “Mensen waren super bang”, vertelt Sandra. “Ze raken al hun spullen en huis kwijt. Waar ga je die mensen dan opvangen? En hoe zorg je dat zij goede informatie krijgen?”

Meer ontdekken? Hoor hoe brandweer en crisisbeheersing samen optreden bij zo’n heftig incident.

Luister naar Daniel en Sandra in aflevering 1 van Brandweer Inside.

Aflevering 1 #BrandweerInside
Uitgever | Brandweer Gelderland-Midden
Tafelgasten | Daniel Modderkolk en Sandra Thomassen
Hosts | Marrit Yntema en Roel Tomassen
Voice-over | Elise Luik

Review | Enthousiast? Schrijf een review op bijvoorbeeld Spotify. Zo wordt Brandweer Inside nog beter gevonden!
Deel | Ken je vrienden, familie en collega’s die Brandweer Inside ook willen horen? Deel deze podcast
Tip | Tip voor een goed onderwerp in deze podcast? Mail naar brandweerinside@vggm.nl

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box