Natuurbrand in Wierdense Veld bij Hoge Hexel

27 augustus 2022
Door regio: Twente

Bij een brand in natuurgebied het Wierdense Veld bij Hoge Hexel is vannacht een gebied ter grootte van ongeveer 1 hectare in de as gelegd. Door de droogte in de natuur werd opgeschaald naar zeer grote brand. Een peloton met ondersteuning van de Handcrew Overijssel en drone Argus zijn ingezet. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.  

Zaterdagnacht 27 augustus kwam er rond 01.30 uur een melding bij de meldkamer van een brand in het natuurgebied het Wierdense Veld te hoogte van de Schaddenbeltsweg in Hoge Hexel. In verband met de droogte in de natuur zijn gelijk meerdere blusvoertuigen en waterwagens door de meldkamer gealarmeerd. Bij het ter plaatse komen van de eerste eenheid is opgeschaald naar middelbrand en niet veel later naar zeer grote brand. Dit betekent dat vier blusvoertuigen, speciale natuurbrandbestrijdingsvoertuigen en meerder waterwagens zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

Na een effectieve eerste inzet waren na een uur de grootste vlammen geblust en kon de brand zich niet verder uitbreiden. Rond 03.00 uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Drie specialistische natuurbrandvoertuigen, twee waterwagens en de Handcrew Overijssel zijn ter plaatse gebleven voor nabluswerkzaamheden. Vanuit de lucht brengt drone Argus de hotspots in beeld, zodat heel gericht nageblust kan worden. We verwachten nog enkele uren bezig te zijn.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. In totaal is gebied 100 bij 100 meter in vlammen opgegaan, het betreft voornamelijk veengrond

Vanuit diverse kazernes uit Twente zijn zowel blusvoertuigen, tankwagens met water en ondersteunende voertuigen

Natuurbrand Wierdense Veld

Natuurbrand Wierdense VeldNatuurbrand Wierdense Veld bij Hoge Hexel

ingezet.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box