Na dertien jaar wisseling van de wacht bij Jeugdbrandweer Delfzijl

13 juli 2023
Door regio: Groningen

Na dertien jaar vond ‘ie het wel mooi geweest en geeft Erik Tillema het hoofdleidersstokje van Jeugdbrandweer Delfzijl door aan een nieuwe generatie jeugdleiders. Seeliena Hartog (22) en Thijs Spijk (28) zijn sinds 1 juni de nieuwe hoofdleiders van de jeugdploegen in de havenstad en hebben er ontzettend veel zin in.

In 2004 begon Erik als ‘ukkie’ van twaalf bij Jeugdbrandweer Delfzijl waar hij tot zijn achttiende met veel plezier kon proeven aan het brandweervak. Dat beviel hem zo goed dat hij in 2010 doorstroomde als jeugdleider en uiteindelijk eindigde als hoofdleiding. Daar blijft het niet bij. Hij maakt van zijn hobby zijn beroep en werkt alweer een aantal jaar voor Brandweer Groningen, waar hij inmiddels ook weer een nieuw pad is ingeslagen.

Mooie woorden voor Erik Tillema die na 13 jaar stopt als hoofdleider

Hoofdleider naar jeugdleider

“Ik ben sinds kort ploegchef in Delfzijl en kan helaas daardoor beide functies niet meer combineren. Daarnaast vind ik het ook wel goed dat er na al die jaren weer een frisse wind gaat waaien met nieuwe inzichten en ideeën.” zegt Tillema. Natuurlijk sluit hij niet helemaal de deur. “Nee, ik blijf nog gewoon jeugdleider bij de club. Maar ik trek niet meer aan de touwtjes. Dat is echt voorbij” lacht hij.

Iets terug doen voor de jeugdbrandweer

En aan Seeliena en Thijs heeft Erik een goede opvolging. Beide zijn -net als hij- begonnen bij de jeugdbrandweer en inmiddels ook beide doorgestroomd als vrijwilliger bij de post. De functie hoofdleider kan daar ook nog wel bij.

“Ik heb er heel veel zin in’ legt Seeliena uit, “Ik vind het leuk om iets voor de kinderen te kunnen betekenen. Dat ze ook toffe oefenavonden hebben, net zoals ik dat vroeger ook gehad heb. Ik ging er echt met ontzettend veel plezier naar toe en dat wil ik ook graag teruggeven.”

Seeliena en Thijs krijgen een welkomstboeket

Petje af voor Tillema

Net als Seeliena heeft Thijs er ook erg veel zin in. “Petje af wat Erik allemaal gedaan heeft voor de jeugdbrandweer. Dat is echt te gek. Ik ben blij dat hij niet helemaal weg is, want we kunnen nog veel van hem leren.”

Bos bloemen

Op de laatste oefenavond voor de zomervakantie werd officieel het stokje overgedragen en kregen zowel de oude als ook de kersverse nieuwe hoofdleiders uit handen van teamleider brandweerzorg Ingrid van Elst en jeugdcoördinator Kees Odenkirchen naast mooie woorden ook nog een beste bos bloemen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box