Meterkast in brand in hotel Almelo

17 november 2021
Door regio: Twente

In de avond van dinsdag 16 november is in een meterkast van een hotel aan de Marktstraat in Almelo brand ontstaan. Vrij snel is door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand. De beheerder heeft alle gasten zo snel als mogelijk in veiligheid gebracht met behulp van de politie. Vanwege de complexiteit van de het pand en mogelijke vermissing van een gast is opgeschaald naar grote brand.

De brandweer heeft de brand in de meterkast snel kunnen blussen. Door de brand is een deel van de gasleiding beschadigd geraakt waardoor een gaslekkage is ontstaan. Cogas is met spoed ter plaatse gevraagd om dit te verhelpen.

Door de brand is er in het hotel veel rookontwikkeling ontstaan. De brandweer heeft de ruimten geventileerd om de rook te verdrijven. De gasten van het hotel kunnen vannacht niet terug en worden in een ander hotel in de stad opgevangen. Naastgelegen woningen, behorend bij het complex, zijn ook uit voorzorg ontruimd. Deze bewoners kunnen vooralsnog wel terug voor de nacht.

De mogelijk vermiste persoon is gelukkig niet aangetroffen in het hotel. Ook zijn er geen slachtoffers gevallen. Het incident is bestreden door eenheden uit Almelo, Wierden en Vriezenveen.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box