Medewerkers Veiligheidsregio Flevoland leggen ambtseed af in nieuwe brandweerkazerne

04 oktober 2022
Door regio: Flevoland

Op dinsdagavond 4 oktober hebben 56 medewerkers van Veiligheidsregio Flevoland hun ambtseed of belofte afgelegd. De nieuwe brandweerkazerne in Almere Poort vormde het decor van de ceremonie, die voor het eerst hybride plaatsvond. Familie, vrienden en collega’s keken mee via een livestream.

Burgemeester van Almere Ank Bijleveld-Schouten heeft in juli van dit jaar de nieuwe kazerne in Almere Poort geopend. Dinsdagavond nam ze als voorzitter van de veiligheidsregio op dezelfde locatie de ambtseed af bij de medewerkers. Zij werd hierin bijgestaan door brandweercommandant John van der Zwan. Naast het afleggen van de eed of belofte ontvingen de nieuwe collega’s een brandweerpenning. De munt staat voor de integriteit van de organisatie en is het symbool van de wereldwijde – en in het bijzonder de Nederlandse – waarden van de brandweer: Behulpzaam, Deskundig en Daadkrachtig. Ook de burgemeester nam tijdens de ceremonie de munt in ontvangst, uit handen van de commandant.

John van der Zwan: “Iedere ambtenaar moet de ambtseed afleggen. Ik ben blij dat we dit nu weer fysiek kunnen doen en ik ben er trots op dat dit vanuit onze nieuwe kazerne kan. Extra mooi: we kunnen onze nieuwe collega’s persoonlijk welkom heten in onze veiligheidsregio en de hand schudden na afloop.”

De 56 medewerkers zijn tussen 1 januari 2021 en 1 juli 2022 in dienst getreden bij de veiligheidsregio. De ambtseed of belofte werd afgelegd door 42 nieuwe brandweervrijwilligers en 14 beroepsmedewerkers van Brandweer Flevoland.

Burgemeester Ank Bijleveld-Schouten benadrukt het belang van de ambtseed: “De beëdigingsceremonie is een moment om stil te staan bij de bijzondere positie van de brandweer in de samenleving en om deze te onderstrepen. Dat we voor deze gelegenheid met zoveel collega’s zijn samengekomen, laat zien hoeveel waarde we hechten aan de ambtseed. Ik ben er trots op om daar getuige van te zijn geweest.”

 

Foto: Jeffrey Korte Media

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box