Kom woensdag 25 oktober ook naar de (Brand)veilig Wonen Dag in Alkmaar!

18 oktober 2023
Door regio: Noord-Holland Noord

Hoe kun je veilig je huis uit komen als er brand is? En op welke plek kun je het beste rookmelders ophangen? Brandweer Noord-Holland Noord organiseert samen met Espria Ledenvereniging de (Brand)veilig Wonen Dag in het Slimste Huis in Alkmaar. De brandweer vertelt je dan alles over brandveiligheid en er is een leuk én leerzaam programma voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom op woensdag 25 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Tijdens de (Brand)veilig Wonen Dag is er in het Slimste Huis voor alle leeftijden iets te beleven:

  • Kijk met een virtual reality (VR) bril of je de goede keuzes maakt bij brand in huis.
  • Test hoeveel jij weet over (brand)veilig wonen en loop met de quiz van ‘Woongemak is Kinderspel’ door de verschillende kamers van het Slimste Huis.
  • Ga verkleed als brandweerman of -vrouw op de foto en laat je schminken.
  • Ervaar hoe je fijn en veilig kunt wonen tijdens een rondleiding door het Slimste Huis.

Daarnaast hebben wij speciaal voor valpreventie een zogenoemde SmartFloor liggen. Op deze vloer kun je op een veilige en leuke manier (laten) testen hoe ‘stabiel’ jij je voortbeweegt. Sta je echt zo sterk als je zelf denkt? En wat kun je doen als dat niet zo is? De SmartFloor-test is geschikt voor iedereen, ook voor wie zich voortbeweegt met een rollator of gebruik maakt van orthopedische schoenen.

Locatie

Het Slimste Huis bevindt zich in het Ringers Winkelcentrum op de 1e verdieping (naast MediaMarkt), Noorderkade 173 in Alkmaar.

Bezoekers kijken met een Virtual Reality-bril of ze de goede keuzes maken bij de brand in huis.

Bezoekers kijken met een Virtual Reality-bril of ze de goede keuzes maken bij de brand in huisBezoekers kijken met een Virtual Reality-bril of ze de goede keuzes maken bij de brand in huis.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box