Kids United wint voor de vijfde keer van Brandweer Groningen

26 september 2022
Door regio: Groningen

We kunnen ons afvragen of de spelers van Kids United de brandweer nog wel als een gewaagde tegenstander zien. Ze wonnen afgelopen zaterdag namelijk voor de vijfde keer (jubileum!) op rij van Brandweer Groningen. De vele wissels aan de kant van de brandweer mochten niet baten. Uitslag: 10-2 voor het G-team van Kids United.

Voorbereiding van het G-team

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de kinderen een rondleiding door de kazerne. Een vergeetachtige collega had z’n auto op de parkeerplaats laten staan met de ramen open. Pech voor deze collega, want de spelers van Kids United wisten deze goed te raken met de blusslang! Ook een ritje in de tankautospuit kon natuurlijk niet ontbreken.

 

Overtuigende overwinning

Daarna was het tijd voor de wedstrijd. Met het nummer Jump van Van Halen op de achtergrond maakten de spelers een overtuigende opkomst. Dit zorgde voor de eerste onzekerheden bij het team van de brandweer, die aan het begin van de wedstrijd al tot uiting kwamen. Binnen no-time stond Kids United namelijk met 2-0 voor. Peter Medema, coach van Brandweer Groningen, nam een rigoureuze beslissing. “We moeten alle spelers wisselen!” Helaas maakten de wissels geen verschil. Scheidsrechter Wim Heethuis meldde tijdens de rust de tussenstand: 5-1 voor Kids United.

Ondanks de peptalks van het brandweerteam tijdens de rust had het G-team ook in de tweede helft het meeste balbezit. De brandweermannen streden voor wat ze waard waren, maar de kinderen waren te sterk. In de laatste minuut scoorden de kinderen het tiende doelpunt. Hiermee was de uitslag bekend: 10-2 voor Kids United. Onno Kukler, oprichter van Kids United en coach van het G-team, kon zijn vreugde niet onderdrukken. “We hebben gewonnen! We hebben gewonnen!”

Bij de prijsuitreiking konden ook de kinderen van Kids United hun geluk niet op. Sietse Smit, teamleider Brandweerzorg, reikte de bekende gouden bokaal uit aan het G-team en elke speler kreeg een mooie brandweermunt mee als herinnering. Voor de brandweermannen zit er maar één ding op: nog harder trainen! Hopelijk gunt Kids United de brandweer volgend jaar een herkansing.

Jaarlijkse traditie

Het jaarlijkse sportpartijtje, dat inmiddels wel een traditie te noemen is, ontstond in 2016 tijdens een fundraisingdiner. Tijdens het diner betaalde advocaat Dennis Wouda 600 euro voor de voetbalwedstrijd van Kids United tegen de brandweer. Het partijtje was zo’n groot succes dat werd afgesproken om er een jaarlijks vervolg aan te geven.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box