Jolene: “Ik vind het belangrijk stil te staan bij de risico’s die we nemen tijdens een uitruk”

17 juni 2023
Door regio: Groningen

Brandweer Groningen herdacht zaterdag 17 juni brandweerlieden die zijn omgekomen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Samen met alle andere korpsen in Nederland hing op deze derde zaterdag in juni de vlag halfstok en werd er precies om 13.00 uur op een aantal kazernes het ereteken gevormd.

“Ze zullen nooit vergeten worden”

Vrijwilliger Jolene van Dommelen vormde met haar collega’s vandaag de herdenkingsploeg bij de kazerne in Bad Nieuweschans: “Ik vind het erg belangrijk om vandaag stil te staan bij de risico’s dat het vak met zich meebrengt. Ik denk er vaak aan dat het kan voorkomen dat ik niet meer thuiskom na een inzet. Dat moet onder de aandacht gebracht worden. Daarnaast wil ik de mensen die inderdaad niet meer terugkwamen niet vergeten. Ze zullen nooit vergeten worden.”

Het ereteken in Bellingwolde. Foto: Melárno Kraan

Ereteken in Groningen

Niet alleen in Groningen werd stil gestaan bij het verlies van deze dierbare collega’s. In Schaarsbergen vond voor de twaalfde keer de nationale herdenking plaats bij het brandweermonument.

In onze provincie vormden de posten van Bad Nieuweschans, Ter Apel, Veendam, Slochteren, Bellingwolde, Stadskanaal en Groningen Sontweg het ereteken.

Het ereteken in Slochteren.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box