Jaarwisseling wederom rustig verlopen voor Brandweer Gooi en Vechtstreek

01 januari 2022
Door regio: Gooi en Vechtstreek

De jaarwisseling is net als vorig jaar voor de brandweer in Gooi en Vechtstreek rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur kwamen er bij de meldkamer van de brandweer 49 meldingen binnen en is de brandweer 36 uitgerukt. Hiermee was deze jaarwisseling één van de rustigste jaarwisselingen van de afgelopen jaren voor de brandweer.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en containerbrandjes. In de binnenstad van Weesp was er even kort sprake van een middelbrand maar ook dat bleek al gauw om een brandende container te gaan. Bij aankomst van de brandweer was de container zelfs al gedoofd. Aan het begin van de avond werd de brandweer in Bussum gealarmeerd voor een woningbrand. Hier bleek het te gaan om een wasmachine die in brand was gevlogen. Rond middernacht gingen er in Hilversum ook nog een auto en een scooter in vlammen op.

Foto door Judith van Dijkhuizen

John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2022!”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box