Jaarwisseling wederom rustig verlopen voor Brandweer Gooi en Vechtstreek

01 januari 2023
Door regio: Gooi en Vechtstreek

De jaarwisseling is net als vorig jaar voor de brandweer in Gooi en Vechtstreek rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur kwamen er bij de meldkamer van de brandweer 34 meldingen. Hiermee was deze jaarwisseling voor de brandweer vergelijkbaar met die van afgelopen jaar. De nieuwjaarsnacht is zonder grote incidenten verlopen.

Foto: Judith Dijkhuizen

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en een melding van een autobrand. In Bussum werd om 6.00 uur de brandweer gealarmeerd voor een brand in een hoekwoning. Omdat de brand uitslaand was, zijn er direct meerdere blusvoertuigen opgeroepen. Omdat er niet bekend was of er zich personen in de woning bevonden, is opgeschaald naar grote brand. Er bleken gelukkig geen personen in de woning aanwezig te zijn.

John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van is geweest. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2023!”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box