Corona-jaarwisseling in Twente opnieuw rustig verlopen

01 januari 2022
Door regio: Twente

De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente, net als vorig jaar, rustig. Wel hebben zich een aantal bijzonderheden voorgedaan. Brandweer Twente is in totaal 94 keer gealarmeerd. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container en afvalbrandjes. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan. Er is in Twente geen agressie tegen brandweermensen geweest. Het aantal incidenten is iets gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen de brandweer 72 keer uit moest rukken. Een overzicht:

Oudejaarsdag

Brandweer Twente is op Oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 57 keer gealarmeerd voor een incident. Meer dan de helft van de incidenten vonden plaats in Enschede. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de vorige jaarwisseling, toen de brandweer 51 keer werd gealarmeerd op Oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht

Na middernacht tot 08.00 uur in de ochtend moest de brandweer 37 keer in actie komen. Dit is  stijging ten opzichte van afgelopen jaar toen de brandweer 21 keer moest uitrukken.

Bijzonderheden

In Enschede en Vroomshoop heeft de brandweer zijn werkzaamheden bij twee incidenten uitgevoerd onder begeleiding van de Politie. Hier was sprake van een dreigende situatie.

Agressie

In Twente is er dit jaar geen agressie tegen brandweermensen geweest.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box