Jaarwisseling 2024: Veel kleine brandjes voor brandweer Twente, geen grote incidenten

01 januari 2024
Door regio: Twente

De jaarwisseling verliep voor brandweer Twente vergelijkbaar met voorgaande jaren. De brandweer is in totaal 105 keer gealarmeerd. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container-, coniferen en afvalbrandjes. Maar ook is de brandweer op oudejaarsdag en na de jaarwisseling ingezet voor wat grotere incidenten. In Hengelo is een woning zwaar beschadigd door een brand op een balkon en in Almelo is een aanbouw achter een woning door brand verwoest. In Enschede heeft de brandweer samen met de politie opgetreden om enkele vreugdevuren te blussen.

Oudejaarsdag

Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 66 keer gealarmeerd voor een incident. In Enschede is door middel van zwaar vuurwerk schade ontstaan aan een woongebouw, gelukkig is hierbij geen brand uitgebroken. Ook heeft vuurwerk in de middag rook- schade aangericht aan een schoolgebouw in Enschede.

Nieuwjaarsnacht

Na middernacht tot 08.00 uur in de ochtend moest de brandweer 39 keer in actie komen. Direct na 0.00 uur is brand ontstaan op een balkon van een woning in Hengelo. De brandweer schaalde op naar middelbrand en heeft met twee blusvoertuigen de brand geblust. Ook heeft de brandweer vier katten uit de woning weten te redden. In Almelo is een aanbouw achter een woning verwoest door brand. Ook bij dit incident hier heeft de brandweer twee blusvoertuigen en diverse tankwagens ingezet om de brand te blussen. De aanbouw is geheel verwoest door de brand. In Enschede heeft de brandweer samen met de politie opgetreden om een aantal vreugdevuren in de stad te blussen. In Almelo heeft een autobrand voor de brandweerkazerne lichte schade veroorzaakt aan het gebouw.

Agressie

In Twente is deze jaarwisseling geen agressie tegen brandweermensen geweest.

Later vandaag publiceert Brandweer Nederland een algemeen sfeerbeeld en de landelijke cijfers op www.brandweernederland.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box