Infographic veilig parkeren en laden in parkeergarages

23 september 2021
Door regio: Landelijk

Er komen steeds meer elektrisch aangedreven auto’s in Nederland. Om veilig parkeren en laden van deze voertuigen in parkeergarages mogelijk te maken hebben het IFV en Brandweer Nederland een infographic opgesteld met tips voor VvE’s en exploitanten van garages.

Bij elektrisch aangedreven voertuigen spelen andere brandveiligheidsrisico’s dan bij voertuigen die op benzine of diesel rijden. Branden wijken af in brandverloop, brandduur en mogelijkheid voor een veilige bestrijding door de brandweer. Veilig parkeren en laden in parkeergarages is mogelijk, mits er voldoende aandacht is voor de veilige installatie en het gebruik van de laadpalen en voor de brandveiligheid van de parkeergarage als geheel.

In deze infographic leest u wat u in elke fase van de plaatsing van de laadinfrastructuur kunt doen om veilig parkeren en laden van elektrische voertuigen mogelijk te maken. Hierbij is onderscheid gemaakt in tips voor de Vereniging van Eigenaars(VvE) en exploitanten van parkeergarages. Tevens is onderscheid gemaakt tussen integrale brandveiligheidsmaatregelen voor de garage als geheel, als specifiek voor de laadinfrastructuur en parkeren van elektrische voertuigen

Download de infographic Veilig parkeren en laden van elektrische voertuigen in parkeergarages

Infographic veilig parkeren en laden van elektrische voertuigen in parkeergarages

Voor het veilig parkeren en laden van elektrische voertuigen in parkeergarages, hebben NIPV en Brandweer Nederland deze infographic opgesteld met tips voor VvE’s en exploitanten van garages.

Download de infographic
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box