Grote brand woning Plesmanlaan Uithoorn

22 maart 2024
Door regio: Amsterdam-Amstelland

Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. Vanwege de uitslaande vlammen is er om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand. Omwonenden die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en om ventilatie uit te schakelen.

De uitslaande brand woedde in een hoekwoning, gelegen in een bouwblok met in totaal acht rijwoningen. De brandweer zette enerzijds in op de brandbestrijding van de hoekwoning en tegelijkertijd was er alle aandacht voor het risico op brandoverslag naar de buren. Door een deel van de (dak)constructie open te werken en met bluswerkzaamheden vanaf meerdere zijden lukte het de brandweer om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Iets na 03:00 uur was de brand onder controle. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

De bewoner is met brandwonden en rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De directe buren, een gezin van vier personen, zijn samen met hun huisdier opgevangen in een nabijgelegen hotel. Zij konden vanwege de sloop- en bluswerkzaamheden niet terugkeren naar hun woning. De hoekwoning raakte volledig beschadigd door de brand. De overige buren in het bouwblok konden vannacht alweer terug naar hun woning.

Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan. Het ziet er niet naar uit dat de zonnepanelen op het dak aanleiding zijn geweest van de brand.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box