Grote brand Pirolastraat Amsterdam-Noord

05 januari 2022
Door regio: Amsterdam-Amstelland

De brandweer is woensdagochtend 5 januari om 10:45 uur gealarmeerd voor een brand in de Pirolastraat in Amsterdam-Noord. De vlammen sloegen uit het dak. Daarom werd er direct opgeschaald naar grote brand. Drie woningen raakte zodanig beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn verklaard.

De brand is via het dak overgeslagen naar de buren. Daar wist de brandweer verdere uitbreiding tegen te gaan. De twee woningen naast het oorspronkelijke brandadres raakten wel beschadigd door de brand. De brand heeft gewoed op het dak en de zolder van drie woningen. Door de hevige brand is er een groot gat in het dak ontstaan. Er zijn dakpannen op straat gevallen, hierdoor is ook schade ontstaan aan geparkeerde voertuigen. De schade aan de woningen is zodanig dat alle drie de woningen voorlopig niet bewoonbaar zijn. Voor de komende nacht is er voor die bewoners onderkomen geregeld door stichting Salvage.

Na drie kwartier was de brand onder controle. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Eén persoon is vanwege rookinhalatie uit voorzorg nagekeken in de ambulance. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Hiernaar wordt onderzoek gedaan.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box